- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu mere este delicios, iar daca in momentul servitii pudrati putina scortisoara aroma devine si mai intensa.
Ingrediente
- 180 gr unt, la temperatura camerei
- 2 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 250 gr mere, curatate, cu cotorul scos si taiate in bucati de 1 cm
- 3 mere mici
- 3 linguri suc de mere
- 180 gr zahar
- 2 lingurite amestec de esente
- coaja rasa de la 1 lamaie
- fistic sau alune rase, pentru decor
USTENSILE:
- forma rotunde tort de silicon
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare, bateti untul cu zaharul pana obtineti un amestec usor si pufos. Adaugati ouale, unul cate unul, impreuna cu o lingura din faina, daca amestecul pare sa se taie. Adaugati restul de faina, praful de copt si amestecul de esente.
- Incorporati prin rasturnare merele taiate, coaja rasa de lamaie si cucul de mere, apoi turnati amestecul in forma de tort si nivelati usor cu o spatula.
- Scoateti cotorul merelor mici si taiati-le in sferturi, fara a le decoji. Faceti 2-3 taieturi in forma de evantai pe coaja fiecarui sfert de mar si apasati in aluat pentru a forma un model decorativ. Presarati fisticcul sau alunele pe margine.
- Coaceti tortul o ora pana se rumeneste deasupra si trece testul scobitorii. Lasati-l sa se raceasca in forma 15 minute, apoi rasturnati-l pe un gratar sa se raceasca.