Tort cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu mere este delicios, iar daca in momentul servitii pudrati putina scortisoara aroma devine si mai intensa.

Ingrediente

    • 180 gr unt, la temperatura camerei
    • 2 oua
    • 2 lingurite praf de copt
    • 250 gr mere, curatate, cu cotorul scos si taiate in bucati de 1 cm
    • 3 mere mici
    • 3 linguri suc de mere
    • 180 gr zahar
    • 2 lingurite amestec de esente
    • coaja rasa de la 1 lamaie
    • fistic sau alune  rase, pentru decor

    USTENSILE:

    • forma rotunde tort de silicon

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare, bateti untul cu zaharul pana obtineti un amestec usor si pufos. Adaugati ouale, unul cate unul, impreuna cu o lingura din faina, daca amestecul pare sa se taie. Adaugati restul de faina, praful de copt si amestecul de esente.
  2. Incorporati prin rasturnare merele taiate, coaja rasa de lamaie si cucul de mere, apoi turnati amestecul in forma de tort si nivelati usor cu o spatula.
  3. Scoateti cotorul merelor mici si taiati-le in sferturi, fara a le decoji. Faceti 2-3 taieturi in forma de evantai pe coaja fiecarui sfert de mar si apasati in aluat pentru a forma un model decorativ. Presarati fisticcul sau alunele pe margine.
  4. Coaceti tortul o ora pana se rumeneste deasupra si trece testul scobitorii. Lasati-l sa se raceasca in forma 15 minute, apoi rasturnati-l pe un gratar sa se raceasca.

Recomandari

Torturi