Tort de mere si prune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de mere si prune este un tort rustic, traditional care se prepara cu precadere toamna cand prunele sunt coapte si aromate.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 5 mere
    • 10 prune
    • gem sau marmelada
    • unt pentru forma
    • zahar pentru tapetat

    PENTRU PANDISPAN:

    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf copt

Instructiuni de preparare

  1. Curatam merele de coaja si le scobim interiorul si le taiem in jumatati. La fel procedam si cu prunele. Tapetam o tava cu unt din belsug  si cu zahar, apoi asezam merele, in care punem putin unt si gem, si prunele si le bagam la 180 grade cam 30 minute pana se inmoaie (verificati apasand cu degetul o bucatica de mar). Cand sunt moi le scoatem.
  2. Cat timp sunt fructele la cuptor preparam pandispanul.  Separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu zaharul bine de tot. Albusurile le batem bat cu un praf de sare si acum adaugam peste galbenusuri alternand o lingura de faina cu una de albus batut bat amestecand de jos in sus.
  3. Intre timp s-au patruns si fructele asa ca le scoatem si imediat adaugam aluatul de pandispan peste fructele calde, scoase din cuptor.
  4. Mai lasam pentru 30 minute la cuptor la 180 grade si cand s-a desprins de pe margini e gata.
  5. Rasturnam tortul pe un platou astfel incat merele sa fie la suprafata.Se poate orna pe margini cu mascarpone batut cu 2 linguri de lapte condensat.

Recomandari

Torturi