Tort cu frisca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta de tort cu frisca este cu siguranta cea mai simla reteta de tort pe care ati intalnit-o. O puteti prepara ori de cate ori ave ti chef de ceva dulce.

Ingrediente

    • 250 gr unt
    • 4 galbenusuri
    • 125 gr zahar
    • 250 gr faina
    • sare
    • coaja rasa de lamaie
    • marmelada
    • frisca

Instructiuni de preparare

  1. Se  freaca untul bine, se adauga galbenusurile cate unul si zaharul, si se freaca bine de tot pana cand amestecul isi mareste volumul. Se adauga faina, sare si coaja rasa de lamaie.
  2. Se fac 3 blaturi egale, coapte pe rand pe fundul tavii de tort uns cu unt. Cand toate blaturile sunt coapte si racite se ung cu marmelada de fructe, se pun una peste alta si se imbraca cu frisca.
  3. Optional se poate inlocui frisca cu fructe glasate.

Recomandari

Torturi