- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Dobos este un tort delicios care necesita ceva timp pentru a-l prepara. Pare complicat insa el este un tort simplu, aromat si usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr zahar
- 120 gr faina
- 10 oua
- 1 lamaie
PENTRU CREMA:
- 200 gr ciocolata
- 6 oua
- 250 gr unt
- 1 lingura cacao
- 250 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Se freaca energic 10 galbenusuri cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de la lamaie si se amesteca pana cand se obtine o crema spumoasa. Se adauga apoi albusurile batute spuma tare si faina, amestecand usor de jos in sus.
- Din compozitia obtinuta se coc 10 foi pe fundul formei de tort pusa pe gratarul cuptorului.
- Intre timp, se prepara crema. Se topeste ciocolata si cacaua pe foc mic in 3 linguri de apa si se amesteca cate putin in untul frecat spuma.
- Separat, se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana cand amestecul devine ca o crema groasa. Se lasa la rece, apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata.
- Cu crema obtinuta se umplu foile, se suprapun si se opreste o parte din crema pentru a unge tortul deasupra.