Tort Dobos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Dobos este un tort delicios care necesita ceva timp pentru a-l prepara. Pare complicat insa el este un tort simplu, aromat si usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr zahar
    • 120 gr faina
    • 10 oua
    • 1 lamaie

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr ciocolata
    • 6 oua
    • 250 gr unt
    • 1 lingura cacao
    • 250 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca energic 10 galbenusuri cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de la lamaie si se amesteca pana cand se obtine o crema spumoasa. Se adauga apoi albusurile batute spuma tare si faina, amestecand usor de jos in sus.
  2. Din compozitia obtinuta se coc 10 foi pe fundul formei de tort pusa pe gratarul cuptorului.
  3. Intre timp, se prepara crema. Se topeste ciocolata si cacaua pe foc mic in 3 linguri de apa si se amesteca cate putin in untul frecat spuma.
  4. Separat, se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana cand amestecul devine ca o crema groasa. Se lasa la rece, apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata.
  5. Cu crema obtinuta se umplu foile, se suprapun si se opreste o parte din crema pentru a unge tortul deasupra.

Recomandari

Torturi