Tort Kodrit Kadir

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Kadir Kodrit este un tort arabesc cu crema caramel. Foarte u?or de pregatit, atractiva ?i cu gust teribil gust va va cuceri de la prima inghititura.

Ingrediente

    PENTRU CREMA CARAMEL:

    • 5 oua
    • 1 plic zahar vanilat
    • 800 ml lapte
    • 200 gr zahar
    • esenta de rom

    PENTRU BLAT:

    • 100 gr zahar
    • 100 ml ulei
    • 100 gr faina
    • 1 lingura cafea/ness
    • 1 ou
    • 100 ml lapte
    • 1 plic praf de copt
    • 3 linguri cacao


Instructiuni de preparare

  1. Amesteci intr-un vas oul cu zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu ness, si omogenizezi compozitia.
  2. Pentru caramel, bati ouale cu zaharul, apoi adaugi zaharul vanilat, putina esenta de rom, putina sare si laptele. Amesteci bine compozitia si o lasi deoparte.
  3. In alt vas, caramelizezi 5 linguri de zahar. Lasi putin sa se intareasca si adaugi caramelul preparat anterior. Imediat,  torni in mijloc compozitia de blat. Va arata foarte ciudat, pentru ca se va imprastia in tot vasul, insa fiti fara grija, la  coacere se va ridica la suprafata.
  4. Introduci vasul in cuptorul incins, pentru 34-40 de minute, la foc moderat. Pentru o mai buna sigguranta a coacerii, faceti testul cu scobitoarea. Se poate intampla ca blatul sa crape, insa nu e nici o problema. Cand este gata, scoti vasul din cuptor si lasi blatul sa se raceasca.
  5. Asezi platoul pe care vrei sa asezi tortul peste vasul care a fost la cuptor si, dintr-o miscare rapida, rastorni tortul. Vei avea astfel un tort cu 3 straturi: caramel, crema de zahar ars si blat.
  6. Poti orna tortul cu frisca sau fructe de sezon, pentru o varianta mai racoritoare.

Recomandari

Torturi