- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul simplu cu visine este desertul perfect pentru acele zile de vara cand doriti ceva bin si racoritor in acelasi timp.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 4 oua
- 25 gr cacao
- 300 gr faina
- 100 gr zahar
PENTRU TAVA:
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 ml frisca lichida
- 50 g ciocolata
- 500 gr visine
- 1 plic gelatina transparenta de decor
Instructiuni de preparare
- Se pregateste tava, pentru care untul se topeste si apoi, cu o pensula, se unge tot interiorul tavii si peretii ei. Se da la rece pentru ca untul sa se inchege, apoi se scoate si se presara cu faina.
- Zaharul si ouale se mixeaza, pana cand amestecul isi tripleaza volumul. Se adauga faina ?i cacaua cernute si se amesteca delicat. Se toarna in tava si se coace 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se taie in 3 foi cu ajutorul unui cutit cu lama lunga.
- Intr-o tava se asaza straturi alternative de blat si frisca batuta iar deasupra se pun visinele. Se prepara gelatina si se toarna numai peste visine.
- Cat timp se incheaga gelatina, ciocolata foarte rece se razuie cu un cutit sau se trece prin razatoare. Aschiile de ciocolata se asaza imprejurul fructelor si se da totul la rece pentru 2 ore.