- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele de vanilie cu crema sunt foarte gustoase, iar daca crema este aromata, succesul este garantat.
Ingrediente
PENTRU BRIOSE:
- 125 gr unt moale
- 125 gr zahar tos fin
- 2 oua mari batute
- 125 gr faina cernuta
- 1 lingurita paf de copt
- 2 linguri lapte integral sau degresat
- 4 picaturi esenta de vanilie
PENTRU CREMA:
- 75 gr unt moale
- 2 linguri lapte integral sau degresat
- 3 picaturi esenta de vanilie
- 225 gr zahar pudra
- colorant alimentar
- zmeura pentru decor
USTENSILE:
- 12 forme de briose sau 24 forme de mini-briose sau o tava cu adancituri pentru briose
Instructiuni de preparare
- Pentru briose intr-un bol mare bateti untul moale cu zaharul, pana obtineti o crema pufoasa, albicioasa. Turnati treptat ouale batute, si amestecati, adaugand, cate o lingura de faina cernuta, astfel evitati ca aluatul sa se lase.
- Cu o lingura de metal, amestecati praful de copt cu restul de faina si apoi adaugati laptele si esenta de vanilie.
- Introduceti formele de hartie sau de silicon in adanciturile tavii speciale sau asezati-le pe o tava simpla de copt. Impartiti in cantitati egale aluatul in forme, apoi introduceti tava in cuptorul incins si lasati 15-20 de minute, pana cand briosele cresc si se rumenesc frumos.
- Cand briosele sunt gata, scoate-le pe un gratar si lasati sa se raceasca.
- Pentru prepararea cremei bateti untul intr-un bol mare, pana se inmoaie. Turnati laptele si esenta de vanilie, apoi amestecati cu jumatate din cantitatea de zahar. Bateti cateva minute, apoi adaugati restul de zahar pudra si continuati sa amestecati pana cand obtineti o crema pufoasa, de culoare deschisa.Daca folositi colorant alimentar, adaugati-l picatura cu picatura in timp de amestecati, pana obtineti culoarea dorita.
- Luati un bulgaras de crema cu o spatula si ungeti partea superioara a briosei din mijloc spre margini. Ungeti briosa cu crema si pe cealalta parte, pentru a crea un strat uniform.
- La sfarsit rotiti spatula din centru catre margine, in sens antiorar, pentru a crea o spirala. Decorati briosele cu zmeura si lasati cateva ore sa se intareasca crema, apoi le puteti servi.