- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bulzul de mamaliga este un aperitiv satios, aromat si foarte gustos.
Ingrediente
- 1 litru de zer
- sare
- 400 gr malai
- 300 gr branza de burduf
- 3-4 carnati de casa
- 200 gr costita afumata
- 2 linguri pline varf cu cascaval ras
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Puizerul in ceaun, adaugi sare si incalzesti, torni malaiul in ploaie si amesteci cu melesteul sau cu lingura de lemn ca sa obtii un terci fara cocoloase.
- Fierbi la foc mic 30 de minute, amestecand mereu. Iei cu lingura, asezi bucati mari pe fundul de lemn, intinzi usor ca sa ai loc sa pui: cateva bucati de carnat fript, branza de burduf, costita afumata. intorci marginile peste umplutura, rotunjesti, treci bulzul prin cascavalul ras si asezi in tava de sticla sau de inox. Lasi 15 minute la foc viu in cuptor, servesti bulzul fierbinte, alaturi de un pahar cu vin alb, usor.