- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coltunasii cu branza sarata sunt foarte gustosi , mai ales daca in momentul serviii punem peste ei putina smantana sau unt cald.
Ingrediente
- 2 oua
- 250 gr faina
- 4 linguri cu branza sarata (telemea de vaca sau de oaie)
- 2 galbenusuri
- 1 lingura cu unt
- stafide
- 2 jumatati de ou pline cu apa calda
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cerni faina intr-o strachina mai mare, adaugi 2 oua intregi si 2 albusuri, sarezi putin si incepi sa framanti aluatul. Adaugi apa calda cat incape in 2 jumatati de ou, omogenizezi si framanti pana cand aluatul se desprinde de pe mana.
- Lasi deoparte aluatul si pregatesti umplutura (in acest timp umpli pe jumatate o oala cu apa si lasi sa clocoteasca). Din branza sarata data pe razatoare, 2 galbenusuri si cateva stafide faci un amestec omogen.
- Intinzi foaia de aluat subtire cat muchia de cutit, o tai in patrate cu latura de 4 cm si asezi umplutura pe o parte a patratului, pe care o acoperi cu restul foii, o lipesti prin apasarea marginilor si lasi coltunasii in apa clocotita (care a stat din fiert).
- Lasi colutunasii la fiert pana cand se ridica deasupra apei,apoi scoti cu lingura de supa, lasi sa se scurga in sita. Asezi pe un platou, stropesti cu unt topit si servesti coltunasii fierbinti, cu vin
sau must.