- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Turtele cu legume sunt delicioase si apetisante.
Ingrediente
- 500 gr faina
- apa calduta
- drojdie de bere cat o nuca
- sare
- 1 lingura cu zahar
- 2 ardei gogosari
- 200 gr branza sarata
- busuioc
- marar si patrunjel tocate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cerni faina, pui sare si drojdia de bere inmuiata cu 1 lingura de zahar pana cand devine lichida, si framanti un aluat taricel, cu apa calduta. Cand se desprinde de mana, lasi aluatul la dospit 1/2 ora. Maturi plita cu un pamatuf curat, o stergi cu un prosop inmuiat in apa rece si intinzi cate o turta sau doua pe care le coci intorcandu-le des. Trebuie sa fie rumene, dar nu arse.
- Asezi turtele pe un platou curat, una peste alta, le acoperi cu prosop curat si le lasi sa se raceasca putin. Pregatesti legume de sezon, le speli, le tai felii subtiri, le intinzi pe jumatatile de turta, razi deasupra branza sarata, acoperi cu jumatatea libera, servesti cu ceai indulcit.