- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de banane si cocos trebuie sa o incercati pentru ca, cu siguranta, este un desert delicios si aromat.
Ingrediente
- 30 gr unt/margarina, la temperatura camerei
- 130 gr zahar tos
- 2 oua
- 130 gr faina alba
- 1 plic praf de copt
- 50 gr fulgi de cocos, prajiti
- 50 gr nuci si alune, tocate
- 1 lingura lapte
- 2 banane
- 2 lingurite suc de lamaie
- 6 linguri miere de albine
Instructiuni de preparare
- Frecati untul cu zaharul, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos. Incorporati treptat ouale, faina, praful de copt stins cu cateva picaturi de lamaie,putina sare, fulgii de cocos (pastrati 1 lingura pentru ornat) si nucile, alunele si laptele.
- Zdrobiti 1 banana pana devine pasta, amestecati cu 1 lingurita suc de lamaie si incorporati in compozitie. Taiati felii banana ramasa si opriti cateva felii pentru ornat. Ungeti-le cu restul de suc lamaie pentu a nu se oxida. Asezati feliile de banane pe fundul bolurilor de copt. Turnati cate o lingura de miere in fiecare bol, peste feliile de banane.
- Portionati compozitia in sase boluri, neteziti suprafata si coaceti timp de 25-30 minute, la foc moderat, apoi serviti budinca imediat, ornata cu felii de banana si fulgi de cocos.