- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mousse-ul de somon afumat este un aperitiv delicat, fin si foarte aromat, foarte indragit de toti si rapid de preparat.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Mixeaza intr-un robot somonul cu crema de branza, zeama de lamaie si mararul pana obtii o pasta cremoasa, pe care da-o la frigider pana sunt gata biscuitii.
- Pune faina intr-un bol, iar in mujloc pune parmezanul ras, untul la temperatura camerei si piper proaspat macinat. framanta continuu pana obtii un aluat omogen,pe care strabge-l intr-o bila, impacheteaza-l in folie de plastic si baga-l la frigider pentru o ora.
- Pe masa de lucru tapetata cu faina se intinde alautul in foaie de 4 mm grosime si din el se decupeaza forme cu ajutorul formelor de biscuiti.
- Se pun biscuitii in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se coace 10 minute, in cuptorul incins. Cand sunt gata se scot biscuitii pe un gratar sa se raceasca, apoi se asaza pe ea cu posul mouesse de somon de la frigider.