Jeleu din vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul din vin este un preparat aromat pe care il puteti servi ca atare sau il puteti folosi la glazuri aromate pentru torturi delicioase.

Ingrediente

    • 750 ml vin rosu Merlot
    • 8 foi de gelatina
    • 6 cuisoare
    • 1 frunza de dafin
    • 225 gr zahar
    • 1 baton de scortisoara
    • 100 ml suc de portocale

Instructiuni de preparare

  1. Pune vinul, zaharul, scortisoara, cuisoarele, sucul de portocale si foaia de dafin pe foc mic pana cand da in clocot, apoi da vasul deoparte si lasa-l sa se raceasca.
  2. Inmoaie foile de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi stoarce-le si adauga-le in vinul strecurat. Amesteca si toarna compozitia in castronele. Lasa la rece minim 6 ore, apoi rastoarna pe acte o farfurioara, decoreaza cu fructe proaspete si le poti servi.

Recomandari

Aperitive