- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul din vin este un preparat aromat pe care il puteti servi ca atare sau il puteti folosi la glazuri aromate pentru torturi delicioase.
Ingrediente
- 750 ml vin rosu Merlot
- 8 foi de gelatina
- 6 cuisoare
- 1 frunza de dafin
- 225 gr zahar
- 1 baton de scortisoara
- 100 ml suc de portocale
Instructiuni de preparare
- Pune vinul, zaharul, scortisoara, cuisoarele, sucul de portocale si foaia de dafin pe foc mic pana cand da in clocot, apoi da vasul deoparte si lasa-l sa se raceasca.
- Inmoaie foile de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi stoarce-le si adauga-le in vinul strecurat. Amesteca si toarna compozitia in castronele. Lasa la rece minim 6 ore, apoi rastoarna pe acte o farfurioara, decoreaza cu fructe proaspete si le poti servi.