- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de orez este cu siguranta desertul copilariei noastre. Fie ca este servit la micul dejun sau la gustare budinca de orez este delicioasa.
Ingrediente
- 480 ml lapte
- 1/2 lingura unt
- 4 linguri zahar
- scortisoara
- 240 ml apa
- 90 gr orez
- 1 lingurita esenta de vanilie
- lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune pe foc apa cu putina sare si untul. cand incepe sa fiarba adauga orezul, amesteca continuu ca sa nu se lipeasca si lasa pe foc mic pana cand orezul a absorbit apa, circa 15 minute.
- Separat, pune pe foc laptele cu zaharul, vanilia, 2 batoane de scortisoara si coaja rasa de la jumatate de lamaie.
- Cand s-a infierbantat suficient, iar zaharul s-a topit, toarna amestecul peste orez si amesteca usor, pana cand laptele este absorbit in amre parte de orez.
- Se toarna compozitia in vase mai mici si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se pudreaza cu scortisoara si se serveste.