- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de castane este o gustare aromata pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 200 gr piure de castane
- 200 ml lapte
- 100 gr stafide
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 1 lamaie
- 50 gr coaja de lamaie confiata
- 50 gr portocale confiate
- 300 ml frisca lichida
- 100 gr migdale prajite
PENTRU SODOU:
- 3 linguri zahar
- 100 ml vin
- 3 galbenusuri
- 1 lingura amidon alimentar
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma. In piureul de castane se incorporeaza fructele confiate taiate feliufe si stafidele oparite, scurse si uscate. Se leaga totul cu smantana si se adauga albusurile batute spuma tare.
- Se toarna compozifia intr-o forma unsa cu unt, se coace in cuptor, in bain-marie, timp de 60 de minute. Se scoate din forma, se presara la suprafata cu migdale tocate.
- Budinca de castane se serveste cu un sodou facut din 3 galbenusuri frecate cu 3 linguri zahar si o lingura de fecula, puse intr-o craticioara. Se opareste amestecul cu 100 ml vin dulce si vanilie, si se fine pe foc sa dea cateva clocote, amestecand mereu.