- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de dovlecei cu porumb este o budinca aperitiv foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1 kg dovlecei
- 2 conserve (200 gr) porumb boabe
- 200 gr cascaval
- 3 cepe
- 2 ardei grasi verzi
- 3 oua
- piper
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri margarina pentru copt
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita de sare
- 30 gr unt
- 2 lingurite zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura unt si pesmet pentru forma
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 1 ora+ 50 minute coacere
- Cureti legumele. Tai dovleceii rondele subtiri, iar ceapa, usturoiul si ardeiul marunt.
- Calesti ceapa si usturoiul in uleiul si margarina incinse. Cand ceapa a devenit transparenta, adaugi ardeiul si dovleceii, torni putina apa si le lasi sa se inabuse la foc mic, pentru 10-15 minute. lei vasul de pe foc si pui boabele de porumb scurse, apoi presari sare si piper dupa gust.
- Cand legumele s-au racit, pui galbenusurile, cascavalul ras, faina, untul topit si zaharul. Bati albusurile spuma si le incorporezi in compozitie.
- Ungi si tapetezi cu pesmet o forma termorezistenta. Torni compozitia si o coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 40-45 de minute.