- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pepenele galben umplut cu budinca este un desert racoritor, se pregateste rapid si il poti pregati toata vara, atata timp cat gasesti pepeni.
Ingrediente
- 2 bucati mari de pepene galben sau 4 pepeni mai mici
- 2 pachete budinca de ciocolata sau caramel
- 6 linguri zahar
- 1 l lapte
- 4 linguri nuca de cocos pentru decor sau cateva frunze de menta proaspata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute
- Pui intr-un vas, la fiert, laptele cu zaharul si praful din cele doua pachete de budinca, apoi amesteci foarte bine pana ce se ingroasa budinca. Apoi lasi budinca la racit si pregatesti intre timp pepenii.
- Speli bine pepenii, ii scobesti in mijloc si scoti partea cu seminte, apoi torni budinca in pepeni, daca sunt mici. Daca folosesti 2 pepeni mai mari, ii tai in jumatati si umpli fiecare jumatate cu budinca. Ii asezi pe 4 farfurii, apoi decorezi pepenii cu nuca de cocos sau ii lasi simpli si pui cate o frunzulita de menta verde.
- Servesti pepenii imediat ce s-au racit, cat sunt proaspeti. Nu ii lasi pe a doua zi.