Budinca de paine-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de paine este un aperitiv dulce si aromat pe care il puteti servi rece sau dulce si pe care il puteti prepara folosind cozonac in loc de paine.

Ingrediente

    • 1 franzela uscata
    • 100 gr unt
    • 500 ml lapte dulce cald
    • sare
    • 3 oua
    • 10 nuci
    • 100 gr ciocolata
    • 200 gr zahar tos

Instructiuni de preparare

  1. Tai franzela felii groase de 1 cm, alegi o forma de prajitura in care sa incapa toate feliile de paine.
  2. Intinzi in forma in strat uniform de zahar tos. Tii forma pe plita pana cand topesti zaharul, imbraci si peretii cu zaharul topit si lasi sa se coloreze in maron. Tragi forma de pe plita, asezi feliile de paine, ungi cu unt in strat uniform si torni deasupra lapte fiert indulcit cu restul de zahar si amestecat cu 3 oua batute spuma, ciocolata rasa si nuci tocate.
  3. Amestecul se sareaza putin (1/2 lingurita) inainte de a fi turnat peste paine.
  4. Pui forma la cuptor pentru 30 de minute, servesti budinca taiata felii groase, calda sau rece, simpla sau cu jeleu de fructe.

Recomandari

Aperitive