- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Malaiul moldovenesc cu dovleac este o reteta taraneasca, usor de preparat si foarte satioasa.
Ingrediente
- 500 gr malai
- 1 lingura de ulei
- 1 felie dovleac
- 750 ml lapte
- 25 gr drojdie
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri cu varf de zahar
- 2 lingurite faina, pentru maia
Instructiuni de preparare
- Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea.
- Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura, apoi se coace pana se rumeneste putin.