Malai moldovenesc cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Malaiul moldovenesc cu dovleac este o reteta taraneasca, usor de preparat si foarte satioasa.

Ingrediente

    • 500 gr malai
    • 1 lingura de ulei
    • 1 felie dovleac
    • 750 ml lapte
    • 25 gr drojdie
    • 1/2 lingurita sare
    • 2 linguri cu varf de zahar
    • 2 lingurite faina, pentru maia

Instructiuni de preparare

  1. Se pune la crescut drojdia muiata putin in lapte, cu zahar si faina. Malaiul cernut intr-un castron se opareste cu laptele clocotit, astfel ca sa fie imbibat tot malaiul. Se amesteca bine si se adauga sarea.
  2. Cand malaiul se raceste putin, se adauga maiaua, apoi dovleacul, curatat de coaja si de seminte, si taiat bucatele subtiri. Se adauga restul de zahar, apoi se toarna compozitia intr-o tava lata, unsa bine cu untdelemn. Se lasa sa creasca acoperit, 20 de minute, la caldura, apoi se coace pana se rumeneste putin.

Recomandari

Aperitive