- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele cu ciuperci si pui trebuie sa le incercati pentru ca sunt gustoase, si foarte satioase.
Ingrediente
- 1 ceapa
- 1 conserva de ciuperci
- 1 lingura unt
- 1 piept de pui fiert
- 1 legatura marar
- 200 ml vin alb sec
- 7 oua
- cascaval
- 200 gr smantana
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Din 4 oua, lapte si faina se face un aluat de clatite care se lasa la frigder 20 de minute. dupa ce aluatul s-a odihnit putin se fac clatite potrivit de subtiri, intr-o tigaie unsa cu ulei. Cand clatitele sunt gata se tin la cald pana se prepara umplutura.
- Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt cu untul timp de 5 minute. Se adauga ciupercile taiate marunt, cu tot cu zeama de la conserva, pieptul de pui taiat tot marunt, vinul, un varf de cutit de piper, o lingurita sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pina scade zeama de tot. Se fierb 2 oua, albusul se taie marunt si se adauga la compozitie, iar galbenusul se paseaza.
- Dupa ce compozitia s-a racit un pic, se adauga smantana, mararul taiat marunt si un ou crud, amestecindu-se bine.
- Cu aceasta umplutura se umplu foile de clatite. Se unge un vas termorezistent cu unt, se asaza clatitele una langa alta, ungandu-se cu smantana. Deasupra se presara cascaval ras, apoi se introduce vasul la cuptor pentru 25-30 de minute.