Clatite cu ciuperci si pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele cu ciuperci si pui trebuie sa le incercati pentru ca sunt gustoase, si foarte satioase.

Ingrediente

    • 1 ceapa
    • 1 conserva de ciuperci
    • 1 lingura unt
    • 1 piept de pui fiert
    • 1 legatura marar
    • 200 ml vin alb sec
    • 7 oua
    • cascaval
    • 200 gr smantana
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Din 4 oua, lapte si faina se face un aluat de clatite care se lasa la frigder 20 de minute. dupa ce aluatul s-a odihnit putin se fac clatite potrivit de subtiri, intr-o tigaie unsa cu ulei. Cand clatitele sunt gata se tin la cald pana se prepara umplutura.
  2. Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt cu untul timp de 5 minute. Se adauga ciupercile taiate marunt, cu tot cu zeama de la conserva, pieptul de pui taiat tot marunt, vinul, un varf de cutit de piper, o lingurita sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pina scade zeama de tot. Se fierb 2 oua, albusul se taie marunt si se adauga la compozitie, iar galbenusul se paseaza.
  3. Dupa ce compozitia s-a racit un pic, se adauga smantana, mararul taiat marunt si un ou crud, amestecindu-se bine.
  4. Cu aceasta umplutura se umplu foile de clatite. Se unge un vas termorezistent cu unt, se asaza clatitele una langa alta, ungandu-se cu smantana. Deasupra se presara cascaval ras, apoi se introduce vasul la cuptor pentru 25-30 de minute.

Recomandari

Aperitive