- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Buletele de cartofi cu peste sunt fara doar si poate cel mai delicios aperitiv, datorita combinatie de cartofi cu peste, foarte reusita.Pentru un plus de aroma se poate adauga si putin marar verde tocat fin.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- sare
- 2 oua
- 100 gr unt
- ulei pentru prajit
- 400 gr peste fiert (batog sau calcan)
- 1 ceapa
- 2 linguri de faina
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja intr-o oala cu apa si putina sare. Cand se pot intepa usor cu furculita se ia oala de pe foc si se lasa cartofii sa se raceasca, apoi se curata de coaja, se trec prin sita sau se paseaza cu un blender de mana. Piureul obtinut se amesteca pe foc, cu untul.
- Ceapa se curata, se toaca marunt, apoi se caleste putin in unt. Pestele se fierbe in apa cu sare, aoi se curata de pielita si oase si se sfarama bine pana se obtine un piure.
- Se amesteca cartofii cu pestele, ceapa calita, ouale, se adauga putina sare si piper (numai daca pestele este nesarat), si se amesteca totul pana se obtine o pasta. Din aceasta pasta se fac bulete care se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte.
- Buletele de cartofi cu peste se prepara cu maxim 30 de minute inainte de a servi, iar cand se scot din ulei se pun pe servete absorbante pentru a se scurge tot surplusul de ulei.