- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bulzul ciobanesc cu oua ochiuri se poate prepara atat in cuptor cat si pe gratarul incins.
Ingrediente
- 500 gr malai
- 400 gr branza de burduf
- 1,5 l apa, zer sau lapte
- 2 linguri cu unt
- 200 gr smantana
- 4-6 oua
- 1 lingura cu sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de prepaare 35 minute
- Faceti o mamaliga din apa (zer sau lapte dulce sau acru) care ajunge la punctul de fierbere, malai pus in ploaie si sare. Lasati sa fiarba 25 minute, timp in care amestecati cu lingura de lemn sau melesteul in ceaun. In felul acesta mamaliga fierbe uniform si nu face cocoloase.
- Luati din mamaliga bucati mari pe care le asezati pe rand pe un fund de lemn, le apasati cu lingura ca sa obtineti niste patrate mari. Puneti peste mamaliga branza de burduf sau telemea data pe razatoare si bucati mici de unt. Strangeti mamaliga ca pe o minge si neteziti cu mana umeda.
- Asezati bulzurile intr-o tava neunsa pe care o tineti pe plita sau in cuptorul cald 1/4 ora.
- Faceti oua ochiuri fierte in apa sau prajite in unt si treceti pe farfuriile de servit: ou ochi si bulz. Acoperiti cu smantana.
- Serviti fierbinte, langa vin alb.