- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta de cappuccino de hribi cu ghimbir este o delicatesa frantuzeasca fiind un deliciu alaturi de un pahar de vin rosu Frontonnais.
Ingrediente
- 40 gr de hribi deshidratati(sau 250 gr de hribi proaspeti)
- 2 cubulete de supa concentrata de pasare
- 1 bucata de 2 cm de ghimbir proaspat
- 1/2 lingurita de praf de ghimbir
- 100 ml de smantana groasa
- 100 ml de frisca lichida foarte rece
- sare si piper alb
Instructiuni de preparare
- Cu o zi inainte sa pregatiti aceasta reteta puneti 600 ml de apa la fiert,asezati hribii intr-un vas, puneti apa clocotita peste ei acoperiti vasul si lasati-i peste noapte pentru a se rehidrata.
- Scurgeti hribii, cojiti ghimbirul si dati-l pe razatoare.
- Pregatiti supa:puneti la fiert intr-o cratita 750 ml de apa,adaugati cubuletele de supa concentrata de pui sfaramate si amestecati pana se dizolva.Adaugati hribii si ghimbirul apoi lasati la fiert timp de 25 de minute la foc mic.
- Adaugati smantana groasa, sarati, piperati apoi amestecati preparatul cu telul.
- Turnati intr-un vas frisca lichida si bateti-o pana se face spuma, adaugati apoi putina sare.
- Impartiti amstecul care a fiert in 4 boluri sau castronase, asezati deasupra o lingura de frisca batuta si presarati deasupra un varf de cutit de praf de ghimbir.