- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bezelele cu frisca si capsuni sunt preferatele copiilor, mai ales in momentele cand doriti sa ii pacaliti cu ceva bun.
Ingrediente
- 6 albusuri
- 250 gr capsuni
- 500 gr frisca
- vanilie
- sos de capsuni
- 300 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra si vanilia. Cu ajutorul unui cornet, se formeaza bezele care se asaza pe o folie de aluminiu sau pe o hartie cerata si se coc la foc moale, timp de 60 de minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor. Intre timp, se spala si se curata capsunile, apoi se taie bucatele.
- Capsunile si frisca se amesteca pana cand frisca se coloreaza frumos, in rosu. Cu aceasta frisca se
lipesc, doua cate doua, bezelele si se toarna peste ele sirop de capsuni sau sos de ciocolata. Se pun la rece pana cand se servesc.