Banane caramelizate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bananele caramelizate sunt foarte bune, iar daca peste ele puneti cativa fulgi de migdale, aperitivul devine mai mult ca un desert.

Ingrediente

    • 4 banane bine coapte
    • 150 gr zahar
    • 1 baton de scortisoara
    • 1 cuisor

Instructiuni de preparare

  1. Se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa intr-o craticioara cu fundul lat. Se asaza craticioara la foc iute si se fierbe pana cand zaharul capata culoarea maron-aurie. Se ia de pe foc si se toarna peste caramel, dintr-o data, 100 ml apa, insa cu atentie, sa nu sara stropi de zahar topit, care pot provoaca arsuri. Se amesteca pana se obtine un sos caramelizat.
  2. Se curata bananele de coaja, se pun intregi in cratita, impreuna cu batonul de scortisoara si cuisorul. Se pune craticioara pe foc, avand grija ca sosul sa cuprinda bine bananele. Se fierb cateva minute pana cand se imbraca in sosul caramel. Se scot din sos si se servesc caldute.

Recomandari

Aperitive