Cartofi copti cu broccoli

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Incercati reteta de cartofi copti cu broccoli daca doriti o reteta usoara si delicioasa folosind doar 5 ingrediente

Ingrediente

    • 4 cartofi fainosi
    • 300 gr de broccoli, separat in buchetele
    • 1 lingura de mustar Dijon
    • 1 ou, batut
    • 140 gr de  cascaval ras

Instructiuni de preparare

  1. Se încinge cuptorul la 200° C. Se asaza cartofii pe o farfurie si se baga in cuptorul cu microunde unde se lasa sa se coaca 12-15 minute, pana se inmoaie.
  2. Intre timp, se fierbe la aburi sau se oparesc buchetelele broccoli timp de 3 minute, apoi se scurg de apa cu ajutorul unei site.
  3.  Cand cartofii s-au inmuiat se scot din cuptorul cu microunde si se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe jumatate, pe lung, se scobesc, iar miezul se asaza într-un bol.
  4. Se pun  cartofii scobiti pe o tava pentru copt. Se zdrobeste miezul de cartof din bol cu o furculita si se adauga apoi mustarul, ou si 3/4 din cantitatea de din branza si broccoli.
  5. Se asezoneaza daca este nevoie, apoi se umplu cartofii din tava cu acest amestec. Se presara branza ramasa si se coc 15 minute, pana cand partea de deasupra devine crocanta si aurie.
  6. Cartofi copti cu broccoli  se servesc cu salată si cu sos de rosii.

Recomandari

Aperitive