- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pogacelele sunt numai bune la micul dejun alaturi de o ceasca de cafea.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 100 gr cascaval/chimen
- 500 gr jumari
- 1 ou
- 30 gr drojdie
- 2 linguri rom
- 2 galbenusuri
- sare
- 100 gr smantana
- unt pentru uns tava
Instructiuni de preparare
- Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sare, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se framanta bine pe planseta, se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu un pahar a carui gura e trecuta mereu prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul.
- Rondelele se curata de surplusul de faina cu o pana, apoi se aseaza in tava unsa cu unt, se ung cu ou si se presara cu cascaval sau chimen, apoi se coc la foc potrivit.
- Pogacelele se servesc fierbinti ca gustare.