- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Galustile cu prune sunt delicioase, iar servite reci cu smantana devin si mai gustoase.
Ingrediente
- 2 kg cartofi
- 3 oua
- 500 gr faina
- scortisoara
- 250 gr untura
- sare
- 250 gr pesmet
- 250 gr zahar
- 1 kg prune
Instructiuni de preparare
- Se aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne, li se adauga faina, sarea, ouale si se framanta bine. Din aceasta compozitie se intinde o foaie mai groasa.
- Se spala prunele si li se scot samburii, iar in locul samburilor se pune zahar pisat. Se taie foaia in patrate si in fiecare patrat se pune cate o pruna. Se inveleste bine pruna in foaie.
- Galustele astfel pregatite se fierb in apa clocotita 10 minute.
- Pesmetul se rumeneste intr-un vas in untura infierbantata. Se trec prin el galustele fierte si se amesteca pentru a se prinde uniform pesmetul pe ele. Se presara cu zahar pudra si scortisoara si se introduc la cuptor 10 minute.