- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele cu dulceata sunt delicioase si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 150 gr faina
- 1 lingura unt topit pentru uns tigaia
- 2 oua
- dulceata/gem
- 180 ml lapte
- 2 lingurite unt/ulei
- sare
- 2 lingurite de zahar
Instructiuni de preparare
- Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele, se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecand continuu. Compozitia obtinuta trebuie sa fie ca o smantana subtire, care se lasa sa se odihneasca o ora.
- Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt, se toarna o lingura plina de compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.
- Se fac pe rand toate clatitele, punindu-le intr-o farfurie una peste alta, cu capac, sa nu se usuce. Din cand in cand, se amesteca bine compozitia din castron, sa nu ramana prea groasa la fund. In acest caz se poate subtia cu putin lapte.
- Clatitele trebuie sa fie foarte subtirele si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pina la 20 de buc.