- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul din carne de curcan este un aperitiv dietetic, foarte gustos si sanatos, pe care insa il puteti prepara si cu carne de pui.
Ingrediente
- 500 gr carne tocata de curcan
- 1 piept de curcan
- 200 gr smantana
- 2 cepe
- ulei
- 250 gr bacon feliat
- 4 oua
- 4 catei de usturoi
- piper alb macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa si se taie marunt, apoi intr-o togaie cu putin ulei se caleste usturoiul pisat si ceapa. Cand devine sticloasa, se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
- Se taie pieptul de curcan in doua si se opareste 5 minute in apa fierbinte cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita, apoi se adauga ouale batute cu smantana, potrivind gustul de sare si piper.
- Se tapeteaza o forma de chec cu felii de bacon, se toarna jumatate din amestecul de carne tocata, se niveleaza si se pune un strat de felii de piept de curcan si se acopera cu restul de amestec de carne tocata. Se acopera cu bacon felii si se baga forma in cuptorul incins pentru o ora.
- Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca, si cand s-a racit complet se baga 30 de minute la frigider, abia apoi se scoate checul din tava si se portioneaza pentru a fi servit.