- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de fasole boabe sunt apetisante si economice, fiind mult mai aromate daca se consuma reci.
Ingrediente
- 250 gr fasole pestrita sau alba
- 1 cartof
- 1 pastarnac
- 1 morcov
- faina
- sare
- piper
- pesmet
- ulei
- usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Alegi fasolea, o speli in mai multe ape, o pui la fiert cu apa putina. Lasi sa dea in cateva clocote, schimbi apa cu apa rece (3 masuri de apa la o masura de fasole) si fierbi pana se desface bobul, impreuna cu un pastarnac, un morcov si un cartof.
- Cand fasolea este fiarta o lasi sa se raceasca, apoi o treci prin sita sau o mixezi impreuna cu legumele fierte. Ai grija sa nu fie amestecul prea moale.
- Framanti amestecul cu putina faina sau cu o felie de paine bine faramitata, sarezi, piperezi si adaugi usturoi pisat. Faci chiftele mici, le treci prin faina, apoi prin pesmet si le prajesti in ulei incins.
- Le scurgi de ulei asezandu-le pe servetele, apoi le treci pe platou garnisit cu muraturi sau legume verz, si servesti cu paine proaspata.