- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de spanac sunt foarte gustoase si pline de vitamine, fiind indicate mai ales copiilor si persoanelor care au carente de fier.
Ingrediente
- 1 kg de spanac
- cepe
- 1/2 lamaie
- 3 linguri cu faina
- bulion
- usturoi pisat
- sare
- piper
- 2 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Alegi spanacul frunza cu frunza, il speli sub jet de apa rece,apoi il lasi sa fiarba in apa care clocoteste doar 5 minute, dupa care il scurgi si il toci marunt. Pui spanacul tocat intr-o cratita si il amesteci cu 2 linguri de ulei, 2 cepe tocate si putina sare. Lasi cratita pe tabla, ca sa nu se prinda. Cand se poate consuma, adaugi peste spanac usturoi pisat, piper si faina si omogenizezi cu o lingura de lemn.
- Cand se incinge uleiul, iei cu lingura din amestec si prajesti chiftelele in ulei incins, le scoti pe servetele, le treci pe platou si le servesti stropite cu zeama de lamaie, alaturi de cartofi fierti.