- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de varza este un aperitiv delicios si satios pe care il puteti servi chiar si ca fel principal, la masa de pranz.
Ingrediente
- 1/2 varza cruda
- 2 cartofi
- 2 cepe
- sare
- piper
- marar tocat
- 1 lingura cu bulion de rosii
- 3 linguri cu faina
- 200 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti varza de frunzele vestede, o tai felii si o pui sa fiarba impreuna cu cartofii taiati in patru in apa calda cat sa le acopere.
- Dupa 30 de minute, le scurgi si le toci marunt, le asezi intr-o cratita smaltuita unde ai calit ceapa. Omogenizezi amestecul, adaugi bulionul, sarei si piper, amesteci si mararul tocat si lasi totul pe foc mic zece minute.
- Racesti amestecul, apoi ingrosi cu pesmet. Faci chiftelute, le treci prin faina, le prajesti in ulei incins.
- Servesti chiftelutele cu legume de sezon, alaturi de paine de casa.