- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de coacaze este foarte aromat si gustos, fiind un preparat pe care il puteti servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 600 gr coacaze
- 150 gr zahar
- 3 oua
- 100 ml vin alb dulce
- 1 lingura faina
- vanilie
- sos de vanilie
Instructiuni de preparare
- Se spala fructele si se aleg boabele de pe codite. Se acopera fructele cu apa si se fierb impreuna cu zaharul si vanilia. Cand se inmoaie, fructele se trec prin sita. Se obfine un piure care se freaca bine cu faina si galbenusurile.
- Se adauga in piure vinul, se amesteca, iar compozifia se pune intr-un vas, in bain-marie, amestecand mereu. Se fierbe 5 minute. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in compozifia calduta.
- Se tapeteaza cu unt si faina o forma, care se baga in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se scoate sufleul copt si se serveste cald, cu sos de vanilie.