- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de cirese este foarte aromat si dulce, fiind foarte indragit de copii.
Ingrediente
- 500 gr cirese
- 200 gr zahar pudra
- 150 gr unt
- 100 gr pesmet
- 100 ml vin rosu
- 3 galbenusuri
- 6 albusuri
- vanilie
- 1 lingura rom
Instructiuni de preparare
- Se spala ciresele, se scot coditele si samburii si se lasa la macerat, 1 ora, in vinul amestecat cu 50 gr zahar.
- Dupa 1 ora, ciresele se scurg in strecuratoare. Se freaca spuma, intr-un castron, untul cu zaharul, se adauga vanilia, romul, pesmetul si cele 3 galbenusuri, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
- Ciresele bine scurse se amesteca in compozitie. Se bat cele 6 albusuri spuma tare si se inglobeaza usor, amestecand cu lingura, de sus in jos.
- Totul se pune intr-o forma tapetata cu unt si faina, la bain-marie, si se fierbe in cuptorul cald, timp de 60 de minute. Se scoate sufleul din cuptor si se serveste fierbinte.