Sufleu de gutui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de gutui este un preparat delicios de tomna, foarte gustos si satios.

Ingrediente

    • 1 kg gutui
    • 6 albusuri
    • 6 linguri de zahar
    • vanilie
    • 100 ml apa
    • 50 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se spala si se curata gutuile, se dau prin razatoare si se fierb intr-un vas cu putina apa. Cand s-au inmuiat si a scazut lichidul, gutuile se racesc, se dau prin sita si se obfine un piure.
  2. Acesta se amesteca bine cu zaharul, untul si vanilia, pana se obfine o compozitie omogena. Albusurile batute spuma tare se inglobeaza usor in piure, amestecand cu lingura, de sus in jos.
  3. Se pune compozifia intr-o forma tapetata si se coace sufleul in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 25 de minute. Se scoate sufleul din cuptor, se pudreaza cu zahar si se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive