- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de gutui este un preparat delicios de tomna, foarte gustos si satios.
Ingrediente
- 1 kg gutui
- 6 albusuri
- 6 linguri de zahar
- vanilie
- 100 ml apa
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se spala si se curata gutuile, se dau prin razatoare si se fierb intr-un vas cu putina apa. Cand s-au inmuiat si a scazut lichidul, gutuile se racesc, se dau prin sita si se obfine un piure.
- Acesta se amesteca bine cu zaharul, untul si vanilia, pana se obfine o compozitie omogena. Albusurile batute spuma tare se inglobeaza usor in piure, amestecand cu lingura, de sus in jos.
- Se pune compozifia intr-o forma tapetata si se coace sufleul in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 25 de minute. Se scoate sufleul din cuptor, se pudreaza cu zahar si se serveste fierbinte.