Chiftelute din piept de gaina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelutele din piept de gaina se pot servi simple ca aperitiv dar la fel de bine se pot servi cu sos de rosii, alaturi de un piure de cartofi, fiind un fel de mancare delicios si satios.

Ingrediente

    • 1 piept de gaina
    • 1 leg patrunjel verde
    • ulei pentru prajit
    • 2 linguri faina
    • 25 gr unt
    • 2 oua
    • 1 ceapa
    • pesmet
    • 1 felie de paine
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pieptul de gaina se spala, se taie bucati si se toaca marunt, impreuna cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine.
  2. Ceapa se toaca marunt si se inabusa in 25 gr de unt, sa se inmoaie bine si chiar se fierbe cu 100 ml apa. Cand apa a scazut, se adauga ceapa peste carnea tocata, se adauga patrunjelul verde tocat marunt, 1 ou, sare si putin piper. Se amesteca bine cu mana  compozitia si se fac chiftelute rotunde, se dau prin faina, prin ou batut, prin pesmet si iarasi prin ou batut.
  3. Se prajesc chiftelutele in ulei incins, pe ambele  parti, iar cand sunt rumenite frumos se scot pe servete absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se pot servi.

Recomandari

Aperitive