- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chisca este un preparat specific Ardealului pe care gospodinele il prepara numai de Craciun.
Ingrediente
- 500 ml sange
- 2 kg carne de porc
- 500 gr pasat
- 1 lingurita cimbru
- sare
- piper
- burta de porc
Instructiuni de preparare
- Se spala burta si se pune in apa cu otet. Se fierbe pasatul pana cand se inmoaie.
- Separat, se fierbe sangele. Se scurge pasatul si, in zeama rezultata, se fierbe carnea pe jumatate, apoi se taie in bucati.
- Se amesteca toate ingredientele si se adauga 100 ml din zeama in care a fiert carnea. Se umple burta, se coase si se fierbe aproximativ 1 ora in zeama ramasa de la carne. Se scoate si se lasa la scurs si la racit.
- Pentru o pastrare mai indelungata, se poate afuma.