Chisca- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chisca este un preparat de iarna foarte gustos si apetisant.

Ingrediente

    • 2 plamani
    • 500 gr carne tocata mai grasa
    • 3 linguri ulei
    • 1 ficat de porc
    • 2 rinichi de porc
    • 150 gr prez
    • 3 cepe
    • piper macinat
    • sare
    • mat de porc

Instructiuni de preparare

  1. Spalati bine organele si puneti-le la fiert in apa cu sare. Dupa jumatate de ora verificati daca au fiert, intepand organele cu furculita, si daca intra usor inseamna ca organele sunt fierte. Scoateti-le din apa si lasati-le sa se raceasca, apoi taiati-le cu satarul.
  2. Cat  timp se racesc organele lasati orezul in apa sa-si dubleze volumul si caliti ceapa tocata marunt in putin ulei. Lasati ceapa calita sa se raceasca, apoi adaugati-o impreuna cu orezul si carnea tocata peste organele maruntite. Condimentati cu sare si piper, apoi amestecati bine.
  3. Dupa ce ati spalat matele umpleti-le cu comopzitia rezultata si coaceti-le la capete. Intr-o oala puneti apa cu sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugati chisca intepata din loc in loc cu o scobitoare, avand grija ca apa sa acopere complet chisca. Micsorati flacara si lasati sa fiarba 45-50 de minute,
  4. Dupa ce a trecut acest interval scoateti chisca si presati-o intre doua tocatoare de lemn peste noapte.

Recomandari

Aperitive