- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chisca este un preparat de iarna foarte gustos si apetisant.
Ingrediente
- 2 plamani
- 500 gr carne tocata mai grasa
- 3 linguri ulei
- 1 ficat de porc
- 2 rinichi de porc
- 150 gr prez
- 3 cepe
- piper macinat
- sare
- mat de porc
Instructiuni de preparare
- Spalati bine organele si puneti-le la fiert in apa cu sare. Dupa jumatate de ora verificati daca au fiert, intepand organele cu furculita, si daca intra usor inseamna ca organele sunt fierte. Scoateti-le din apa si lasati-le sa se raceasca, apoi taiati-le cu satarul.
- Cat timp se racesc organele lasati orezul in apa sa-si dubleze volumul si caliti ceapa tocata marunt in putin ulei. Lasati ceapa calita sa se raceasca, apoi adaugati-o impreuna cu orezul si carnea tocata peste organele maruntite. Condimentati cu sare si piper, apoi amestecati bine.
- Dupa ce ati spalat matele umpleti-le cu comopzitia rezultata si coaceti-le la capete. Intr-o oala puneti apa cu sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugati chisca intepata din loc in loc cu o scobitoare, avand grija ca apa sa acopere complet chisca. Micsorati flacara si lasati sa fiarba 45-50 de minute,
- Dupa ce a trecut acest interval scoateti chisca si presati-o intre doua tocatoare de lemn peste noapte.