- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasta de heringi este reteta perfecta pentru un aperitiv gustos si aromat, perfect in zilele cu dezlegare la peste.
Ingrediente
- 2 heringi afumati
- 1 ceapa
- 100 ml ulei
- 1/2 lamaie
- 10 masline fara samburi
- frunze de patrunjel
- 1franzela
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Lasi peste noapte pestele la desarat, ii scoti pielea, il cureti de oase dupa ce l-ai sters cu prosop curat si treci carnea pestelui prin masina de tocat impreuna cu o ceapa, un miez de paine si 2-3 masline fara samburi.
- Omogenizezi pasta si o subtiezi,folosind o lingura de lemn si lucrand intr-un singur sens, cu ulei pus cate putin si zeama de lamaie.
- Tartinezi feliile de paine, decorezi cu felii de masline si frunze de patrunjel. Servesti cu ceai cald, indulcit dupa gust si parfumat cu 1 feliuta de lamaie.