- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile umplute sunt delicioase si foarte satioase, ele putand sa fie servite atat ca aperitiv, cat si ca fel principal sau garnitura.
Ingrediente
- 12 ciuperci mari, albe
- 1 conopida mica
- 1 morcov
- 2 linguri ulei
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- piper macinat
- sare
- mujdei de usturoi pentru servit
Instructiuni de preparare
- Ciupercile se spala si se rup coditele, care se toaca marunt. Palariile se lasa deoparte, la scurs pe un servet absorbant.
- Se toaca marunt toate legumele si se pun in ulei incins impreuna cu coditele de la ciuperci tocate marunt. Se soteaza pana cand apa lasata de ciuperci se evapora iar legumele s-au inmuiat. La final, se potriveste gustul de sare si piper.
- Se umplu palariile cu amestecul de legume si se pun apoi intr-o tava care se baga la cuptor pentru 10 minute.
- Ciupercile umplute se servesc calde si sunt delicioase cu mujdei de usturoi.