- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile umplute cu branza de burduf sunt foarte gustoase si aromate, ele fiind la fel de bune reci sau calde.
Ingrediente
- 16 ciuperci cu palarie marre
- 250 gr branza de burduf sau telemea de oaie framantata
- 1 capatana de usturoi
- 2 oua
- 20 gr sare
- 2 linguri marar proaspat tocat
- 100 gr faina
- 150 gr pesmet
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se indeparteaza piciorusele ciupercilor si se spala palariile foarte bine.
- Se zdrobeste branza cu furculita si se amesteca bine cu mararul si usturoiul curatat si pisat. Se umplu ciupercile cu aceasta compozitie si se unesc doua cate doua, cu umplutura la mijloc. intr-un castron, se bat ouale.
- Se pregatesc faina si pesmetul pentru pane, apoi se iau „bilele" de ciuperci si se dau, prin faina, ou si pesmet, apoi se prajesc in mult ulei incins pe toate partile. Cand se scot, se scurg de grasimea in exces si se servesc fierbinti.
- Ciupercile umplute cu branza de burdif se servesc cu orez, legume si muraturi, pot constitui cu succes un fel principal.