- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de barcute cu vinete este o reteta delicioasa atat vara cat si in zilele de post fiind in acelasi timp o reteta satioasa si plina de vitamine.
Ingrediente
- 2 vinete potrivite
- 200 gr piept de pui
- 2 ciuperci
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 6 linguri cu orez
- 1 ou
- patrunjel
- sare si piper
- o lingura de ulei
Instructiuni de preparare
-
Vinetele se spala,se taie in jumatate pe orizontala si li se scoate miezul cu o lingura. Barcutele de vinete obtinute se oparesc in apa clocotita in apa cu sare timp de 5 minute dupa care se pun la scurs.
-
Ceapa curatata se taie marunt si se caleste in ulei.
-
Se adauga pe rand morcovul ras,ciupercile tocate marunt,carnea taiata bucatele,miezul de vinete tocat si orezul fiert pe jumatate.
-
Se adauga putina apoi se calesc impreuna 15 minute pe foc mic
-
Se adauga rosia curatata de pielita si taiata cubulete,sare si piper,dupa gust,si se mai lasa inca 5min.
-
Se da deoparte,se lasa un pic sa se raceasca,se adauga oul batut si se amesteca.
-
Se umplu barcutele cu amestecul pregatit si se dau la cuptor pentru 20 de minute.
-
Se servesc decorate cu patrunjel verde.