- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile umplute este un preparat pe care il puteti prepara cu diferite umpluturi, dupa preferinta.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci
- 150 ml apa
- 1 lingurita cu faina
- 100 ml vin
- 100 ml suc de rosii
- 200 ml ulei
- 2 linguri cu pesmet
- sare
- piper macinat
- 1/2 lamaie
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti si speli ciupercile de resturile de frunze si pamant, scoti coditele si speli in mai multe ape, trecand cu mana peste lamelele ciupercilor pentru a indeparta nisipul.
- Ciupercile cu palaria adanca le asezi pe o tava unsa cu ulei, pe care o lasi in cuptorul incins 15 minute.
- Ciupercile mici le toci impreuna cu coditele lor si cu ceapa, le pui in cratita emailata cu ulei, sare si piper, lasi sa scada pe foc mic, adaugi faina desfacuta in apa rece, sucul de rosii si vinul. Mai scazi 10 minute,apoi adaugi pesmetul si tragi cratita de pe foc.
- Scoti tava din cuptor, umpli ciupercile mari cu tocatura de ciuperci mici, acoperi cu restul de pesmet si stropesti cu zeama de lamaie si le mai lasi la cuptor inca 15 minute., dupa care le servesti calde cu paine prajita, langa salata de sezon.