- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca in culori etse o budinca aromata cu care puteti oricand sa ii pacaliti chiar si pe cei mai mofturosi copii.
Ingrediente
- 1 litru lapte
- 150 gr zahar
- 3 linguri faina
- 2 galbenusuri
- 100 ml suc de zmeura sau de visine
- 1 lingura cacao
- 200 gr frisca
- 3 linguri zmeura sau visine
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se fierbe laptele cu zaharul si vanilia si se imparte in 3 recipiente. O treime din lapte se fierbe cu zeama de fructe in care s-a desfacut 1 lingura de faina. Se amesteca mereu si se obtine o crema legata. Se pune crema intr-un castron si se lasa la racit. Se presara cu fructe proaspete.
- A doua treime de lapte se fierbe cu o lingura de faina si una de cacao si se obfine o crema care se pune peste cea de fructe. Se presara fructe proaspete.
- A treia cantitate de lapte se toarna peste galbenusurile frecate cu putina faina si se fierbe pana se ingroasa. Se toarna peste crema de cacao. Dupa ce s-a racit, se pune deasupra un strat de fructe proas¬pete si un strat de frisca.