- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de zmeura se serveste rece sau calda insotita de crema de vanilie sau de o cupa cu inghetata.
Ingrediente
- 600 ml suc de zmeura
- 200 gr zahar
- 50 gr unt
- 150 gr migdale
- 1 felie franzela
- 3 oua
- 4 albusuri
- 2 linguri lapte
Instructiuni de preparare
- Se zdrobeste zmeura si se stoarce prin tifon pentru a obtine 600 ml de suc. Sucul obtinut se fierbe cu zaharul pana se leaga.
- Se freaca untul bine, pana devine spumos, se adauga migdalele pisate, franzela inmuiata in lapte si stoarsa bine si 3 galbenusuri si se amesteca cu siropul.
- Se inglobeaza 7 albusuri batute spuma. Se toarna compozitia in forma unsa cu unt, presarata cu pesmet, si se coace la foc moale, timp de 45 de minute.