- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele frantuzesti trebuie sa le incercati cu tot felul de umpluturi dulci sau sarate, ele sunt la fel de gustoase.
Ingrediente
- 4 oua
- 200 gr faina
- 50 gr unt
- 300 ml lapte
- sare
- 100 gr zahar pudra
- vanilie
- gem de caise
Instructiuni de preparare
- Se separa galbenusurile de albusuri. intr-un castron se freaca bine untul. Se adauga pe rand galbenusurile, faina in ploaie, sarea si se subtiaza cu laptele pus putin cate putin. Se incorporeaza la sfarsit albusurile batute spuma foarte tare.
- Clatitele se prajesc numai pe o parte. Se pune prima clatita pe un platou, se unge cu gem si se presara cu zaharul amestecat cu vanilie.
- Se pun in acelasi mod toate clatitele una peste alta, pana se termina. Se pudreaza cu zahar si se servesc calde.