- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coltunasii cu carne de vaca sunt deliciosi si ii puteti prepara cu orice sos doriti alb sau rosu.
Ingrediente
- 1 ceapa
- 1 oua
- 600 gr carne de vaca
- 600 gr cartofi
- faina
- sare
Instructiuni de preparare
- Carnea si cartofii se fierb separat, apoi se dau prin masina de tocat. Ceapa se prajeste intr-o lingura de ulei pana devine aurie. Se amesteca totul si se pune sare si piper dupa gust, astfel incat compozitia obtinuta sa fie putin picanta.
- Dintr-un ou, putina sare si faina cat cuprinde se face un aluat de taitei din care se intinde o foaie de 2 mm grosime. Se taie in patrate cu latura de 10 cm sau in cercuri, cu ajutorul unui pahar de 12 cm diametru. in mijlocul fiecarei bucati de aluat se pune o gramajoara de umplutura. Se umezesc marginile aluatului, se suprapune prin indoire si se lipesc bine prin presare energica cu degetul. Se lasa sa se zvante.
- Se pune la fiert o oala cu apa si sare si, cand clocoteste, se pun coltunasii pe rand si se lasa 10 minute. Se incearca aluatul daca este fiert si se scot pe un platou, stropindu-i cu unt ca sa nu se lipeasca intre ei.
- Dupa ce s-au racit, se pot praji in putina grasime (ulei sau unt), pana ce s-au rumenit frumos pe ambele parti. Se servesc calzi, cu unt sau smantana.