- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crochetele de cartofi sunt potrivite pentru perioada de post cat si in diferite cure si regimuri, avand marele avantaj ca pot fi preparate in cel mai scurt timp.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 4 linguri faina
- 3 oua
- pesmet
- sare
- piper macinat
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, se curata si se piseaza cu un mixer sau se dau prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu doua galbenusuri, cu un ou intreg si cu 4 linguri pline cu faina. Se framanta bine aluatul, adaugand sare si piper, dupa gust.
- Aluatul obtinut se face sul, se taie felii, carora li se da forma de carnacior, apoi se dau prin faina, prin albus, prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.
- Cand crochetele sunt rumenite pe ambele parti, se scot pe un servet absorbant, pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se poate servi alaturi de garnitura de legume sote.