Clatite marocane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele marocane sunt delicioase calde sau reci, la micul dejun sau la gustare.

Ingrediente

    • 1 masura faina
    • 1 masura gris fin
    • 3 masuri apa calduta
    • 1 lingura drojdie proaspata
    • 1 plic praf de copt
    • 1 ou

    PENTRU PRAJIT:

    • ulei

    PENTRU SERVIT:

    • unt
    • miere de albine

Instructiuni de preparare

  1. Grisul, sarea si faina se amesteca si li se adauga oul, drojdia, praful e copt si apa calduta. Se amesteca cu telul si apoi se toarna in bolul unui mixer. Se amesteca bine si se lasa 30 de minute la crescut.
  2. Intr-o tigaie incinsa si unsa cu foarte putin ulei se pune cu polonicul cate o masura. Se intinde si se coace numai pe o parte. Imediat ce apar gaurile si clatita este coapta pe o parte se scoate.
  3. Se separa clatitele pentru a nu se lipi una de alta, apoi se servesc cu unt si miere de albine.

Recomandari

Aperitive