- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele marocane sunt delicioase calde sau reci, la micul dejun sau la gustare.
Ingrediente
- 1 masura faina
- 1 masura gris fin
- 3 masuri apa calduta
- 1 lingura drojdie proaspata
- 1 plic praf de copt
- 1 ou
PENTRU PRAJIT:
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
- Grisul, sarea si faina se amesteca si li se adauga oul, drojdia, praful e copt si apa calduta. Se amesteca cu telul si apoi se toarna in bolul unui mixer. Se amesteca bine si se lasa 30 de minute la crescut.
- Intr-o tigaie incinsa si unsa cu foarte putin ulei se pune cu polonicul cate o masura. Se intinde si se coace numai pe o parte. Imediat ce apar gaurile si clatita este coapta pe o parte se scoate.
- Se separa clatitele pentru a nu se lipi una de alta, apoi se servesc cu unt si miere de albine.